Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Glazen trappen: info, onderdelen en soorten glas

Glazen trappen zijn echte blikvangers binnen een modern interieur. Net zoals andere trappen op maat worden ze helemaal naar je voorkeur gebouwd. Hou er wel rekening mee dat een trap nooit helemaal uit glas wordt gemaakt. Denk dus goed na over welke traponderdelen je in glas wilt en in welk type glas dat moet zijn. Geen idee waar dat allemaal over gaat? Geen nood, in dit artikel krijg je een overzicht van verschillende opties met extra info en voorbeelden.

Ga snel naar: prijsmogelijkhedensoorten glasonderhoudofferte aanvragen

 

glazen trap voorbeeld Waarom kiezen voor een glazen trap?

Glazen trappen zijn elegant en modern. Ze maken een stijlvol interieur compleet met hun unieke karakter en uitstraling. Ook laat een glazen trap licht door, waardoor een groot ruimtegevoel en de uitstraling van andere meubels wordt behouden. Conclusie: een glazen trap past perfect bij een moderne inrichting en zorgt voor een compleet uniek harmonisch geheel.

Omdat een glazen trap net zo een grote toegevoegde waarde is aan een interieur zie je deze trap zelden in een gang of hal. Het heeft recht op een plaats in een leefruimte waar het mooi in het oog valt. Een glazen trap zorgt niet alleen voor een weg naar boven, maar geeft prestige en uitstraling. Het zou dus zonde zijn om zulk decoratief stuk weg te stoppen en alleen maar te gebruiken voor functionele doeleinden.

 

Voor- en nadelen

Glazen trappen zijn echte blikvangers en zijn ideaal als je houdt van licht en transparantie. Ze zijn echter niet goedkoop. Zijn er ook nog andere voor- en nadelen?

+ Esthetisch en modern: glazen trappen hebben een unieke uitstraling en passen perfect binnen een moderne inrichting.

+ Groot ruimtegevoel: glazen traponderdelen laten licht door en zorgen voor een groter ruimtegevoel.

+ Materialen combineren: een glazen trap is moeiteloos te combineren met andere traponderdelen in hout of metaal.

Onderhoud: vettige vingers en vlekken zijn sneller zichtbaar op glas.

Glad oppervlak: vooral natte glazen treden durven al eens glad te zijn.

Prijs: de prijs ligt hoger dan de gemiddelde kosten voor een trap op maat.

 

Glazen trappen op maat: prijs

Niet alleen het glas maar ook de constructie van een glazen trap is uniek. Daarom is een glazen trap wat exclusiever. Je betaalt gemiddeld tussen 5.000 en 15.000 euro voor een glazen trap op maat. De prijs is sterk afhankelijk van verschillende factoren zoals de vorm, het type glas en de afwerking.

Benieuwd naar enkele prijsvoorstellen op maat voor je glazen trap? Op onze offertepagina heb je de mogelijkheid om al je persoonlijke wensen en voorkeuren door te geven. Vervolgens ontvang je tot drie offertes van verschillende ervaren trappenmakers. Je bent dus zeker van de beste prijs, het juiste advies en een correcte plaatsing.

 

trap uit glas

 

Onderdelen glazen trap: mogelijkheden

Omdat een glazen trap nooit helemaal uit glas wordt gemaakt, zijn er verschillende mogelijkheden. Het is namelijk aan jou welke traponderdelen je in glas wenst. Daarna heb je de keuze tussen metalen zoals aluminium of inox en verschillende houtsoorten voor de andere traponderdelen.

 

glazen trap treden Glazen traptreden

Sterk beloopbaar glas is belangrijk. Daarom bestaan glazen treden uit drie of meerdere glasplaten met daartussen een onzichtbare folie (PVB-folie). Hierdoor weerstaat het glas hoge belastingen. Is er in het slechtste geval glasbreuk? Dan wordt het glas door de folie bij elkaar gehouden.

Wil je van je glazen trap een echte blikvanger maken? Dan zijn er ook glazen traptreden met ledverlichting. Dit extraatje oogt niet alleen exclusief, het is ook praktisch. Je glazen trap is verlicht waardoor je ’s nachts niet altijd je verlichting hoeft aan te steken om de trap op en af te lopen.

 

glazen trappen wand Glazen wand

Om een trapopening veiliger te maken en volledig te dichten, wordt een glazen wand naast de trap op plafondhoogte geplaatst. Een glazen wand is op verschillende manieren toe te passen tegen zowel draai- als steektrappen. Ook rondom een trapgat worden glazen wanden geplaatst, waardoor een koker gevormd wordt rond het trapgat.

Een glazen wand is dus een veiligheidstoepassing voor verschillende soorten trappen die de uitstraling en karakter van de trap niet in gedrang brengt. Voor een meer gesloten doorgang is er mat glas om de doorkijk van de wand weg te werken.

 

glazen trap balustrade Glazen balustrade

Net zoals een glazen wand zorgt ook een glazen balustrade voor een veilige trap. Het verschil is wel dat een glazen leuning niet tot het plafond wordt doorgetrokken. De vorm van de leuning is sterk afhankelijk van de constructie van de trap. Daarom zorgt een productie op maat voor een leuning die een mooi geheel vormt.

Een trapleuning zonder handgreep oogt modern maar is minder veilig en mensen nemen de leuning alsnog vast waardoor het gevoelig is voor vette vingers en plekken. Daarom is een handgreep optioneel. In de meeste gevallen wordt er een handgreep voorzien op de muur en dient de balustrade als valbescherming.

 

Glazen bordes

Een glazen bordes is een tussenvloer in glas daar waar de trap verandert van richting. Het bestaat uit meerdere platen van gehard veiligheidsglas. Een doorzichtige folie tussen de glasplaten zorgt voor extra versteviging. Het aantal glasplaten hangt af van de oppervlakte, de belasting en gebruiksdoeleinden van het bordes. Een glazen bordes is zowel binnen als buiten toepasbaar. Dit in combinatie met een trapconstructie van hout, inox of aluminium.

 

Glazen trappen: soorten glas

Heb je besloten welke traponderdelen je in glas wilt? Ontvang meteen enkele offertes van verschillende firma’s voor je glazen trap. Hieronder worden ook nog de verschillende soorten glas besproken. Zo ben je op de hoogte wanneer je verschillende opties voorgeschoteld krijgt.

  • Helder glas: met klaar en extra helder glas zorg je voor een volledig lichtdoorlatende trap met veel openheid.
  • Mat glas: mat glas zorgt voor niet doorschijnende traponderdelen met een robuust karakter.
  • Getint glas: dit type glas is licht doorschijnend met een donkere schijn. De ideale tussenoplossing tussen helder en mat glas.
  • Gekleurd glas: in tegenstelling tot getint glas heb je een groter keuzepalet. 
  • Gezandstraald glas: is ook mat glas maar met dat verschil dat het wel nog licht doorlaat.

 

Glazen trap zonder groene schijn

Standaard heeft gehard glas een groene schijn. Niet iedereen vindt deze schijn even mooi. Daarom bestaan er technieken en behandelingen om de groene schijn weg te werken. Informeer je hier zeker over bij de plaatser van je glazen trap.

 

Glazen antislip trap

Natte traptreden kunnen gevaarlijk glad zijn. Daarom worden glazen treden in de meeste gevallen voorzien van een antisliplaag. Een extra behandeling met antislipcoating of gestraald en gelazerd glas zorgen voor veilige glazen treden.

Zoals je ziet zijn er heel wat keuzemogelijkheden voor het type glas en de combinatie van verschillende materialen voor traponderdelen. Afhankelijk van de beschikbare ruimte is de trapsoort ook een belangrijke factor bij een trap op maat.

 

Onderhoud

Een glazen trap heeft frequent een onderhoud nodig. Dit omdat vetplekken en vettige vingers op helder glas snel opvallen. Het onderhoud is echter niet tijdrovend. Met een geschikt reinigingsproduct verwijder je snel en makkelijk vetplekken. Gebruik nooit een schuursponsje om krassen te vermijden.

 

Offertes voor trappen ontvangen?

Kies voor een professionele trappenmaker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele trappenmakers