Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Traprenovatie prijs: info & realisaties

In plaats van een nieuwe trap te plaatsen, kan je ook een bestaande trap renoveren. Het geeft je woonruimte een andere uitstraling en bovendien is het ook budgetvriendelijker dan een nieuwe trap.  In dit artikel geven we een overzicht van de mogelijke traprenovaties en hun prijzen.

Je trap zandstralen, verven, bekleden of overzettreden plaatsen? Vraag hier prijzen op maat aan.

 

 

Mogelijkheden voor traprenovaties

zandstralen traprenovatie Optie 1: zandstralen

Zandstralen is een goede optie als je een oude houten trap nieuw leven in wil blazen. Zandstralen houdt in dat je met een fijne korrels zand onder hoge druk het hout schuurt. Je kan er oude afwerkingslagen zoals vernis of verf mee verwijderen. Houtsoorten zoals eik en beuk zijn hier uitermate geschikt voor. Zachte houtsoorten kunnen beschadigd raken door de druk van het zandstralen.

Voor meer info, prijzen en realisaties van zandstralen, klik hier.

 

 

overzettreden traprenovatie Optie 2: overzettreden

Als je een bestaande trap een nieuwe look wil geven, dan zijn overzettreden misschien de oplossing. Overzettreden zijn losse traptreden die je over je bestaande trap aanbrengt. Ze zijn te verkrijgen in tal van materialen. Bovendien kan je ze zelf plaatsen en kosten ze een fractie van een nieuwe trap. Daarenboven is dit de snelste manier om een trap te renoveren.

Voor meer info en prijzen van overzettreden, klik hier.

 

 

trap verven traprenovatie Optie 3: trap verven

Je trap verven is een goede optie als je een bestaande trap een nieuwe kleur wil geven. Geef je bestaande trap een make-over door er een nieuw laagje lakverf op aan te brengen. Dit is een traprenovatie die je zelf kan uitvoeren. Tijdsintensief, maar zeker en vast de moeite waard. Tip: Bij lichte kleuren zoals wit is het aangeraden een traploper te plaatsen.

Voor info en een stappenplan van geverfde trappen, klik hier.

 

 

gestoffeerde trap Optie 4: stofferen trap

Je kan er ook altijd voor kiezen om de trap te bekleden met stoffen. Je trap zal er als nieuw uitzien. Bovendien zal een stoffen trapbekleding ook het geluid dempen. Je kan tapijt gebruiken om de trap te renoveren. Maar marmoleum en vinyl worden ook vaak gebruikt.

Voor meer info over gestoffeerde trappen, klik hier.

 

 

 

Prijzen traprenovatie

Wil je je trap renoveren, maar twijfel je over welke optie het best past bij je budget ? Bekijk dan eens de gemiddelde prijzen van elke optie:

– Zandstralen:  30 à 40 euro per vierkante meter
– Overzettreden: tussen de 100 à 150 euro per trede
– Verven: 15 à 20 euro per trede.

Elke optie heeft voor- en nadelen. Klik op de bovenstaande links voor meer info. Wil je liever een concrete prijs op maat van jouw bestaande trap? Klik dan hier voor een gratis offerte.

 

 

Voorbeelden gerenoveerde trappen

Zoek je nog meer inspiratie? Dit zijn een aantal voorbeelden van gerenoveerde trappen.

 

voorbeeld gezandstraalde trap

 

In dit voorbeeld is de trap gerenoveerd met overzettreden in een donkere houtsoort. Verzorgd én een tikkeltje glamoureus.

voorbeelden traprenovatie

 

Zwart zorgt altijd voor een streepje glamour. Zoals in dit voorbeeld van een gestoffeerde trap.

traprenovaties voorbeelden

 

Authenticiteit kreeg de bovenhand in deze gezandstraalde trap. De trapleuning werd wit geschilderd wat zorgt voor een speelse en moderne toets.

voorbeeldtraprenovatie zandstralen

 

Bij deze traprenovatie werden de oude treden gehuld in een zwart kleurtje voor een dramatisch effect.

voorbeelden gerenoveerde trap

 

offerte traprenovatie

 

Offertes voor trappen ontvangen?

Kies voor een professionele trappenmaker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele trappenmakers