Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Traprenovatie met verlichting

Ben je van plan om je oude trap aan te pakken? Kies dan voor een traprenovatie met verlichting. Zo vermijd je pijnlijke valpartijen én maak je van je nieuwe trap nog meer een stijlvolle blikvanger. Welke mogelijkheden zijn er allemaal voor een traprenovatie met verlichting? Hoe zit het met de prijs per trede? En kan je zelf je trap bekleden met verlichting of schakel je beter een vakman in? Je leest het allemaal in dit artikel!

Ga snel naar:
Mogelijkheden trapverlichting
Prijs traprenovatie met verlichting
Hoe trapverlichting plaatsen?
Inspiratievoorbeelden
Ontvang gratis en vrijblijvend offertes

 

 

Waarom kiezen voor een traprenovatie met verlichting?

Wil je overzettreden op je oude houten trap laten plaatsen? Of je trap zandstralen om dan opnieuw af te werken? … Dan is het sterk aangeraden om te kiezen voor een traprenovatie met verlichting. Zo’n trapverlichting op maat heeft de volgende grote voordelen:

 • Extra veiligheid: een ongeluk is snel gebeurd. Wil je vermijden dat je in het donker een trede mist als je je trap afdaalt? Dan is een traprenovatie met verlichting de ideale manier om voor meer veiligheid en gebruikscomfort te zorgen.
 • Sfeer- en karaktervolle trap: naast meer veiligheid zorg je met trapverlichting op maat ook voor een sfeer- en karaktervolle trap. Kies je voor een trapbekleding met verlichting of laat je de verlichting aanbrengen in je muur? Ga je voor koud of warm licht? Door de juiste keuzes te maken op maat van je woning en wensen creëer je een luxueuze uitstraling voor je nieuwe trap.
 • Energiezuinige oplossing: laat je led verlichting in je trap plaatsen? Dan ben je zeker van een energiezuinige werking van je trapverlichting. Zo kan je genieten van extra sfeer en veiligheid zonder een hogere energiefactuur.
 • Budgetvriendelijk: trapverlichting zorgt niet voor een grote meerkost voor je traprenovatie. Laat je je trap onder handen nemen door een vakman? Pols dan zeker naar de mogelijkheden van deze budgetvriendelijke meerwaarde voor je trap. Verder lees je meer over de prijs van trapverlichting.

traprenovatie met verlichting

 

Mogelijkheden voor traprenovatie met verlichting

Kies je voor een traprenovatie met verlichting? Dan heb je een brede waaier aan mogelijkheden om trapverlichting op maat van je woning en wensen te kiezen. Zo kan je meerdere keuzes maken op vlak van:

 • Plaats van de trapverlichting: een 1e optie is trapbekleding met verlichting. Dan plaatst je vakman led-spots of -strips aan de onderkant of de bovenkant van je traptreden. Daarnaast kan je ook led verlichting in de zijkant van je trap plaatsen. Zo schijnt het licht vanaf de zijkant over je treden. Ten slotte kan je ook spotjes in of op je muur laten aanbrengen.
 • Bediening van de trapverlichting: kies je voor een bewegingssensor boven- en onderaan je trap? Dan treedt de trapverlichting in werking vanaf je de trap op en af loopt. Daarnaast zijn ook een afstandsbediening of een gewone wandschakelaar mogelijke opties.
 • Vorm van de trapverlichting: passen bij jouw trap eerder vierkante of ronde led-spots? Of ga je voor een stijlvolle design led-strip die je traptreden volledig of gedeeltelijk verlicht? Het kan allemaal.
 • Lichtkleur van de trapverlichting: past een warme, zachte gloed over je traptreden mooi bij de rest van je interieur? Of ga je voor strak, koel ochtendlicht op maat van je moderne woning? Het type licht bepaalt in grote mate de uitstraling van je nieuwe trap. Bovendien kan je bij een traprenovatie met led verlichting de lichtkleuren en lichtsterkte ook vaak aanpassen met een dimmer.
 • Verlichting van de trapleuning: naast de trap zelf kan je ook je trapverlichting laten aanbrengen in je trapleuning. Met dat extra licht op je trap zorg je nog voor meer veiligheid en sfeer. Ook bij trapverlichting in je leuning kan je werken met een dimmer, bewegingssensor, …

 

Welk type trapverlichting kies ik best?

Dat hangt vooral van je persoonlijke wensen af. Maak je liever geen gaten in je muur en ga je voor trapbekleding met verlichting? Gaat je voorkeur uit naar een warme of koudere lichtkleur? Zijn spotjes of led strips de mooiste kers op de taart van je trap? Een vakman helpt je graag bij het maken van de juiste keuzes voor je traprenovatie met verlichting.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw trap? Vraag dan voorstellen aan bij verschillende vakmannen actief in je buurt. Zo kan je niet alleen uitvoeringen van trapverlichting, maar ook kosten, werkwijzen, … vergelijken. Start je aanvraag hier.

 

Traprenovatie met verlichting prijs

De prijs voor je trapverlichting hangt vooral af van de uitvoering die je kiest, de moeilijkheidsgraad van de werken en de eventuele extra’s (dimmer, sensoren, …). Gemiddeld mag je voor een traprenovatie met ledverlichting rekenen op 15 à 35 euro per trede (excl. btw en incl. plaatsing).

LET OP: laat je de trapverlichting plaatsen als onderdeel van je volledige traprenovatie? Dan zal de prijs lager liggen dan bij een aparte plaatsing van trapverlichting. Benieuwd naar een precieze prijs voor jouw traprenovatie met verlichting? Vraag dan gratis voorstellen aan bij meerdere vakmannen actief in je buurt.

 

traprenovatie met verlichting kosten

 

Hoe trap bekleden met verlichting?

Voor trapverlichting bij een open trap werk je best met led-spots in je muur. Gaat het om een gesloten trap? Dan kan je de led-verlichting ook laten inbouwen in de traptreden (bovenaan of onderaan) of de wangen van je trap. Wat je ook kiest, een professionele vakman volgt daarbij de volgende stappen:

 1. Opmetingen uitvoeren

  Een vakman meet eerst je traptreden nauwkeurig op. Zo bepaalt hij de exacte locatie van de led-verlichting in je trap. Je kan bv. een kortere led-strip in het midden van de treden laten aanbrengen, maar ook een langere strip over de volledige lengte van de treden is mogelijk.

 2. Bekabeling wegwerken

  Een vakman kan de bedrading van je trapverlichting op verschillende manieren wegwerken. Hij kan bv. een gaatje boren in elk stootbord om daarachter de kabels mooi weg te stoppen. Een andere optie is om een gleuf in elke traptrede te maken voor de bekabeling en dan daarover overzettreden te plaatsen met een uitsparing in de onderlat.

 3. Trapverlichting aansluiten

  In een volgende fase test de vakman je led-verlichting door de kabels aan te sluiten op het koppelstuk. Daarna verbindt hij de snoeren met de adapter en de eventuele sensoren. Voor elke led-strip kan de vakman ook een plintje monteren om de verlichting mooi naar beneden te richten.

Op zoek naar een vakman actief in je buurt? Voor een traprenovatie met verlichting kan je gratis advies en prijzen op maat aanvragen bij meerdere vakmannen via onze offerteservice.

 

Zelf trapverlichting plaatsen of door vakman?

Kan je ook zelf led verlichting in je trap plaatsen of doe je best een beroep op de expertise van een ervaren vakman? We zetten kort beide opties op een rij:

 

1. Traprenovatie met verlichting zelf doen

Gaat het enkel om het plaatsen van trapverlichting en ben je een ervaren klusser? Dan kan je eventueel je trapverlichting zelf plaatsen. Voor een optimaal eindresultaat moet je wel rekening houden met enkele belangrijke aandachtspunten: correcte opmetingen voor een mooie plaatsing, bekabeling mooi wegwerken zonder schade aan je trap, …

 

2. Traprenovatie met verlichting laten doen

Wil je zeker zijn van een fraaie traprenovatie met led verlichting op jouw maat? Dan schakel je best een vakman in. Dankzij zijn expertise kan je gegarandeerd rekenen op:

 • Advies op maat: ga je best voor trapbekleding met verlichting onderaan of bovenaan? Uit welke lichtkleuren voor je trapverlichting kan je kiezen? En wat zijn de mogelijkheden voor verlichting in je trapleuning? Een vakman geeft je graag gericht advies voor trapverlichting op jouw maat.
 • Correcte plaatsing: een vakman plaatst je trapverlichting volgens de regels van de kunst. Zo ben je zeker van een fraai, sfeervol eindresultaat waar je jaren van kan genieten.
 • Kwalitatieve materialen: een vakman werkt enkel met hoogwaardige led verlichting, sensoren, dimmers, … Bovendien kan je kiezen uit een bredere waaier aan mogelijke uitvoeringen in vergelijking met de trapverlichting die je als doe-het-zelver koopt.
 • Volledige traprenovatie: trapverlichting komt het goedkoopst uit als onderdeel van een volledige traprenovatie (bv. met overzettreden). Een professionele vakman neemt die volledige renovatie graag op zich van a tot z.
 • Garantie: blijkt er na de traprenovatie met verlichting iets mis te zijn? Dan kan je enkel rekenen op garantie al je de werken hebt laten uitvoeren door een vakman.

CONCLUSIE: voor een optimaal eindresultaat loont het meer om samen te werken met een vakman. Zeker als je weet dat zo’n specialist ook de rest van je traprenovatie voor zijn rekening kan nemen en je recht hebt op garantie. Je kan gratis en vrijblijvend voorstellen aanvragen bij meerdere vakmannen actief in je buurt via onze online offerteservice.

 

Inspiratievoorbeelden trapverlichting

Op zoek naar inspiratie voor een traprenovatie met verlichting? Hieronder alvast enkele leuke voorbeelden:

 

INSPIRATIE: trap vernissen + verlichting langs zijkant van de trap

trapverlichting open trap

Deze open trap werd opnieuw gevernist. Daarbij werd ook led-verlichting in de muur, langs de zijkant van de trap geplaatst.

 

INSPIRATIE: trap lakken + verlichting langs de zijkant van de trap

led-verlichting zijkant trap

Bovenstaande trap werd in wit gelakt. Zo sluit de look perfect aan bij de rest van het interieur. De traprenovatie werd gecombineerd met het plaatsen van verlichting langs de zijkant van de trap.

 

INSPIRATIE: ingebouwde verlichting in de trapleuning

led-verlichting in trapleuning plaatsen

Wil je het graag wat origineler? Dan kan je, zoals op bovenstaande voorbeeld, ook kiezen voor verlichting in je trapleuning.

 

INSPIRATIE: trapbekleding in betonstuc + ingebouwde trapverlichting

traprenovatie met led-verlichting

Bij bovenstaande trap werd gekozen voor trapbekleding met betonstuc (betonlook pleisterwerk) en ingebouwde led-verlichting aan de onderkant van de traptreden. 

 

Offertes voor trappen ontvangen?

Kies voor een professionele trappenmaker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele trappenmakers