Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

De wenteltrap

Een wenteltrap is een trap die in een spiraal omhoog loopt. Het is een soort draaitrap, maar zonder dat het rond één centrale as hoeft te lopen. Een wenteltrap kan variëren van vorm en draait om een vrije ruimte heen. Deze ruimte kan enkele centimeters groot zijn tot verschillende meters. Er is, met andere woorden, geen centrale draagstructuur aanwezig bij dit type trap.

 

Prijs wenteltrap

De prijzen van wenteltrappen hangen af van heel wat factoren. De hoeveelheid en soorten materialen zullen hierbij de doorslaggevende factor spelen. Gemiddeld mag men voor een wenteltrap al snel rekenen op een bedrag vanaf 2500 euro. Dit kan oplopen tot 10.000 euro naargelang het aantal verdiepingen en constructiewijzen. Klik hier voor offertes op maat voor een wenteltrap.

 

Voordelen

Het grootste voordeel van wenteltrappen is de schoonheid ervan. Deze trappen kunnen erg elegant worden neergezet en kunnen een centraal onderdeel worden van de inrichting en architectuur. Omdat wenteltrappen in tal van vormen, formaten en materialen gemaakt kunnen worden gaan kunnen ze in elk type woning perfect geïntegreerd worden.

Daarnaast is een wenteltrap ook ruimtebesparend. Zo kan je de vrije ruimte optimaal benutten voor leefruimtes of bergruimten. Wenteltrappen kunnen ook meerdere verdiepingen met elkaar verbinden door middel van bordessen.Tot slot zijn ze, door hun vrijheid in vorm, zo steil te maken als men wil, zonder dat er per se leefruimte moet worden verloren. Hierdoor kunnen ze veilig en comfortabel worden gemaakt, wat ideaal is voor mensen die wat moeilijker de trap op en af kunnen komen.

 

wenteltrap modern

 

Wanneer kiezen voor een wenteltrap

Wenteltrappen zijn vaak de mooiste en meest bijzondere trappen, maar daardoor ook de duurste. Dit komt voornamelijk door de hogere moeilijkheidsgraad van het bouwen. Bouwpakketten zijn te vinden vanaf 1.000 Euro en als de trap door iemand anders moet worden gemaakt en geplaatst, dan zit er al gauw een prijskaartje vanaf 1.500 Euro aan verbonden. En er moet uiteraard rekening worden gehouden met het specifieke design van de trap. Een trap kan een echt pronkstuk in de woning zijn, maar dan moet dit ook gerealiseerd worden en hier is veel kennis en/of geld voor nodig.

 

Zelf een wenteltrap maken of laten bouwen

De wenteltrap kan gemaakt worden met een grote verscheidenheid aan materialen. Denk hierbij aan metaal, aluminium, hout, glas, graniet, et cetera. Er kan tevens in dezelfde trap een combinatie worden gemaakt van verschillende materialen.

Om dit type trap zelf te kunnen maken is het een vereiste om een goede timmerkennis te hebben. De constructie is namelijk ingewikkelder dan de constructie van een rechte trap en daardoor is het moeilijker om een trap als deze te maken. Het voorwerk zal bijvoorbeeld meerdere uren in beslag nemen, omdat de juiste afmetingen ingewikkeld zijn om te maken. Op het internet zijn rekenmachines te vinden die hierbij kunnen helpen. Het is zeker mogelijk om zelf een trap te maken, maar hier is wel kunde voor nodig. De trap kan uiteraard ook worden ontworpen en gebouwd door professionele bedrijven die hiervoor een rekening afgeven. Het wordt aangeraden om altijd eerst een afspraak te maken waardoor de wensen en mogelijkheden goed in kaart kunnen worden gebracht. Ontvang vrijblijvend advies en offertes op maat.

 

Conclusie:

wenteltrap hout

Een wenteltrap is een trap die om een vrije ruimte heen omhoog loopt en kan variëren van grootte en vorm. Vooral de schoonheid geeft dit type trap een groot voordeel. Daarnaast kunnen deze trappen zeer ruimtebesparend zijn en een veilig en comfortabel gevoel geven. De trap kan uit veel verschillende materialen worden gemaakt en heeft vaak het duurste prijskaartje eraan hangen. Voor een majestueuze smaak waarbij prijs geen rol speelt, is deze trap ideaal geschikt om elke woning een bijzondere inrichting te geven.

 

Prijzen vergelijken kan heel wat geld uitsparen!

Als je langsgaat bij een trappenbouwer is het niet altijd even makkelijk om na te gaan of de voorgestelde prijs marktconform is. Om toch enige zekerheid te hebben is het daarom belangrijk offertes aan te vragen bij verschillende trappenmakers. Via onze offertepagina kan je nu in één klik tot 3 offertes aanvragen bij trappenverkopers uit jouw regio. Zo heb je meteen een goed idee over de totale kostprijs van jouw wenteltrap.

 

Offertes voor trappen ontvangen?

Kies voor een professionele trappenmaker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele trappenmakers