Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zoldertrap

Zoldertrappen vergemakkelijken de verplaatsing van en naar de zolder. Ze zijn te verkrijgen in veel modellen, afmetingen en materialen. De keuze voor een bepaald type zoldertrap zal vooral afhangen van de functie de zolder heeft.

 

 

Zoldertrap prijs

Een uitschuifbare zoldertrap is redelijk goedkoop. De prijs van de basismodellen begint rond 120 euro. Een veiligheidsbeugel voor de trap naar de zolder kost ongeveer 30 euro, voor een traphek mag je je verwachten aan een prijs van ongeveer 70 euro.

De prijzen voor een vaste zoldertrap liggen vanzelfsprekend een pak hoger dan die van een eenvoudig, uitschuifbaar model. De kostprijs is sterk afhankelijk van onder meer de materiaalkeuze, de afmetingen van de trap en het gekozen model. Voor een eenvoudige steektrap mag je je verwachten aan een startprijs van ongeveer 1000 euro. Gratis en vrijblijvend offertes voor vaste trappen aanvragen kan op deze pagina.

 

Hou er rekening mee dat de plaatsing door een vakman extra kosten met zich zal meebrengen. De werkzaamheden voor de plaatsing kunnen in sommige gevallen nogal uitgebreid zijn, bijvoorbeeld als er een gat moet gemaakt worden in een betonnen zoldervloer. Hierdoor kan de prijs snel oplopen.

 

 

uitschuifbare zoldertrap Uitschuifbare zoldertrappen

De uitschuifbare zoldertrap of vlizotrap is misschien wel de bekendste vorm van zoldertrappen en komt in verschillende uitvoeringen (zie webshop). Dit type trap wordt voornamelijk toegepast bij zolders die vooral als opslagruimte worden gebruikt. Het grote voordeel van dit type is dat je de trap makkelijk kan opbergen zodat je er geen ruimteverlies door hebt als je hem niet nodig hebt. De uitschuifbare trap wordt namelijk om esthetische redenen vaak verborgen achter een luik.

Doorgaans bestaat de uitschuifbare zoldertrap uit twee delen. Na gebruik kan je de trap makkelijk weer opbergen door het onderste deel naar boven te schuiven. Met het oog op de veiligheid kan je dit deel dan met een klem vastzetten. Andere modellen werken dan weer met een plooisysteem.

 

Extra veiligheidsaccessoires

Aangezien een uitschuifbare zoldertrap niet de meest stabiele oplossing is, vereist het gebruik ervan enige voorzichtigheid. Om extra veiligheid te bieden kan er een veiligheidsbeugel geplaatst worden. Deze wordt dan aan de binnenkant van het opbergluik gemonteerd zodat je bij het bestijgen van de trap meer houvast hebt. Een andere optie is de plaatsing van een traphek bovenaan de trap. Met deze balustrade rond het zoldergat verklein je het risico op ongelukken. Een overzicht van alle soorten zoldertrappen vind je terug in deze webshop.

 

 

vaste zoldertrap Vaste zoldertrap

Als je de zolder regelmatig gebruikt (bijvoorbeeld als slaapkamer of lounge), dan is een vaste zoldertrap zeker een optie. Je hoeft dan niet telkens een trap uit te schuiven om de zolder te bereiken. Bovendien is een vaste trap stabieler en dus ook een pak veiliger dan een uitschuifbaar model. Om de veiligheid te verhogen kan je ook nog een trapleuning installeren. Qua modellen zijn er voor vaste zoldertrappen heel wat mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor de klassieke steektrap, maar ook een kwartdraai– en draaitrap behoren tot de mogelijkheden.

Vaste zoldertrappen bieden heel wat voordelen, maar er zijn echter ook enkele nadelen verbonden aan dit traptype. Zo is een vaste zoldertrap een pak duurder dan de uitschuifbare versie. Daarnaast nemen vaste zoldertrappen heel wat meer plaats in dan de opvouwbare modellen.

 

 

Materialen

Op het gebied van materialen is er bij de zoldertrappen redelijk wat keuze. De uitschuifbare modellen worden vaak in hout gemaakt, maar ook aluminium is hierbij een populair materiaal. Voor vaste zoldertrappen gebruikt men vaak staal en hout. Hout heeft wel regelmatig een onderhoudsbeurt nodig: je kan je houten trap bijvoorbeeld een beschermingslaag geven met vernis. Je kan houten trappen ook oliën om ze beter te beschermen en tegelijk een voedende laag te geven.

 

zoldertrap

 

 

Offertes voor trappen ontvangen?

Kies voor een professionele trappenmaker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele trappenmakers