Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Trap bekleden met pvc

Wil je jouw trap in huis een opknapbeurt geven of heb je zin in een nieuwe uitstraling van je trap? De trap bekleden met pvc maakt deze zo goed als nieuw. Zo kan je op een budgetvriendelijke en stijlvolle manier je volledige trap renoveren. Uit welke uitvoeringen kan je zoal kiezen en hoeveel kosten zulke overzettreden in kunststof? Je leest het allemaal in dit artikel.

Ga snel naar:
Trap met pvc bekleden: uitvoeringen
Prijs pvc trapbekleding
Hoe trap bekleden met pvc?
Belangrijke aandachtspunten
Zelf trap bekleden of specialist inschakelen?
Ontvang vrijblijvend meerdere offertes

 

 

Waarom je trap bekleden met pvc?

De duurzame pvc overzettreden zijn momenteel erg populair. Pvc trapbekleding is een slimme en stijlvolle keuze om je trap te renoveren. Dit materiaal is makkelijk te plaatsen en geeft jouw trap op 1 dag een compleet andere sfeer en uitstraling. Waarom kies je nog meer voor deze overzettreden?

 • Duurzaam: de kunststof polyvinylchloride is een slijtvast materiaal en ook heel licht en stevig. Deze trapbekleding is voorzien van een extreem sterke toplaag, waardoor je een lange tijd geniet van je pvc overzettreden. Hoe beter je de treden onderhoudt, hoe langer je trap in een goede staat blijft natuurlijk. Let op: je kiest wel het best voor hoogwaardige kunststof.
 • Krasvrij: als je kiest voor pvc bekleding, moet je je geen zorgen meer maken over beschadigingen. De beschermende toplaag is niet zichtbaar, maar zorgt ervoor dat je trap kras- en slijtvrij is. Bovendien zijn de treden nog eens voorzien van een antislipwerking.
 • Ruim aanbod: kies je voor een trap in dezelfde kleur als de vloer of wil je een totaal andere look? Met pvc kan je alle kanten op. Je hebt een ruime keuze aan uitvoeringen om de stijl te nemen die bij jou en je interieur past.
 • Geluiddempend: de overzettreden in pvc verminderen het geluid van voetstappen. Zo hoor je minder snel iemand de trap opkomen. Je hebt ook geen last van harde bonzen of een luide galm, zoals dat bij een metalen of stalen trap wel het geval is.

Wil je jouw trap met pvc bekleden? Een specialist geeft je graag meer informatie over de mogelijkheden en bezorgt je een prijsvoorstel op maat. Ontvang vrijblijvend meerdere voorstellen.

PVC trapbekleding

 

Trap met pvc bekleden: uitvoeringen

Wanneer je kiest om je trap met pvc te bekleden, merk je al snel dat er vele uitvoeringen zijn. Het is natuurlijk aan jou om de stijl te kiezen. De overzettreden hebben altijd een minimale dikte en je kan deze perfect bij je bestaande trap laten passen. Maar welke uitvoering kies jij het best? We helpen je graag door de verschillende mogelijkheden op te sommen:

 

1. PVC in kleur

Voor alle soorten trappen kan je kiezen uit enorm veel kleuren. Pvc bekleding is in zowat alle RAL-kleuren verkrijgbaar. Van een lichte kleur tot een donkere. De pvc trapbekleding is populair in kleuren zoals zilver, brons of zwart. Kies de kleur die het best in jouw interieur past.

 

2. PVC met houtlook

Ben je fan van een warme, authentieke afwerking? Pvc en vinyl kan je laten maken in vele houten designs. Zo krijg je een trap met houtlook zonder daarvoor meer te investeren in hout. De houtstructuur van de trap sluit zo perfect aan bij een houten vloer. Bovendien vergen overzettreden in pvc amper onderhoud in vergelijking met echt hout.

 

3. PVC met betonlook

Wil je een moderne, strakke uitstraling creëren, maar lukt het niet om je trap te betonneren? Met pvc boots je die typische betonlook perfect na. Zo krijg je een industriële uitstraling zonder grote renovatiewerken. Je kan de moderne uitstraling creëren door een effen betonnen kleur of met een betonstructuur.

 

Prijs pvc trapbekleding

Wat kost een trap bekleden met pvc? Een trap bekleden met deze overzettreden komt altijd voordeliger uit dan een volledige renovatie. De prijs hangt vooral af van het soort trap die je wil vernieuwen. Bij een gesloten trap heb je meer materiaal nodig om ook de stootborden (de verticale ruimte tussen de treden) te bekleden. Zo verschilt de prijs tussen de 2 typen:

 

Soort trapGemiddelde prijs (excl. btw & incl. plaatsing)
Open trap€ 145 per trede
Gesloten trap€ 195 per trede

 

Benieuwd naar de totale kosten voor jouw pvc trapbekleding? Let altijd op dat de prijzen variëren van specialist tot specialist. Daarom is het verstandig om meerdere offertes te vergelijken en gericht advies te vragen voor jouw project. Bekijk snel en eenvoudig meerdere voorstellen via onze offertedienst.

 

trap bekleden met pvc houtlook

 

Hoe je trap bekleden met pvc?

Je trap bekleden met pvc is geen groot en slopend werk. Toch heb je de nodige kennis en ervaring nodig om eraan te beginnen. De trap bekleden moet zeer nauwkeurig gebeuren. Anders komt de bekleding snel los of blijven er lelijke naden zichtbaar. Een specialist gaat altijd te werk volgens deze stappen:

 

 1. Trap voorbereiden

  Als eerste meet de expert jouw trap op. Dat gebeurt nauwkeurig en bij elke trede afzonderlijk om te zien of er geen afwijkingen zijn. De specialist haalt vervolgens de oude bekleding weg en maakt de trap grondig schoon en volledig vetvrij.

 2. Pvc trap aanleggen

  Na de voorbereiding is het tijd voor het echte werk. De aannemer zaagt het pvc materiaal op maat om daarna eenvoudig de delen op de trap te kunnen aanbrengen. Zo plaatst de expert zorgvuldig de pvc treden en eventuele stootborden met lijm op de trap.

 3. Overzettreden in pvc afwerken

  In de laatste fase zal de specialist alle naden afkitten om de randen te beschermen en voor een mooi geheel te zorgen. In sommige gevallen kan je kiezen om een beschermende laag te laten aanbrengen. Zo ben je helemaal zeker van een slijtvaste, nieuwe trap!

 

Belangrijke aandachtspunten

Wil je jouw trap renoveren met pvc overzettreden?  Let dan in ieder geval op de volgende aandachtspunten voor een goed resultaat:

 • Soort trap: de meeste trappen kan je laten renoveren met pvc bekleding. Heb je echt een unieke trap met bv. moeilijke rondingen? Vraag dan advies en bekijk samen met een specialist welke mogelijkheden er zijn. Een standaard open of gesloten trap zorgt nooit voor problemen.
 • Slijtageklasse: kies altijd een PVC trapbekleding met een geschikte slijtageklasse voor je verwachte gebruik. Pvc is over het algemeen geschikt voor een intensief huishoudelijk gebruik. Wil je een trap in een commerciële ruimte renoveren? Kies dan zeker een uitstekende slijtageklasse.
 • Design: kies een kleur en design die passen bij jouw interieur. De kleur en vorm bepalen de sfeer van je ruimte. Probeer de kleuren goed te combineren om een samenhangend geheel te creëren. Een verkeerd gekozen kleur kan je volledige uitstraling verpesten.
 • Extra opties: naast de pvc bekleding kan je nog voor veel andere extra’s kiezen. Denk aan een nieuwe, bijpassende leuning, trapverlichting of een trapmat.

 

Zelf trap bekleden of specialist inschakelen?

Kan je overweg met zagen en vloeren? Dan kan je eventueel zelf deze klus uitvoeren. Als je liever jouw trap laat renoveren door eens specialist, kan dat zeker! Zo geniet je van deze voordelen…

 • Snelle en correcte uitvoering: een expert heeft meestal maar 1 dag nodig om een trap volledig te bekleden. Je bent ook zeker dat de pvc bekleding goed is geplaatst.
 • Kwaliteit: een bedrijf of ervaren specialist werkt altijd met betrouwbare materialen. Zo moet je niet twijfelen aan de kwaliteit van de pvc treden en geniet je van een optimale levensduur.
 • Garantie: heb je na een tijdje schade aan je pvc bekleding of wil je iets laten herstellen? In dat geval heb je recht op garantie bij het bedrijf. Een specialist komt de reparatie dan uitvoeren.
 • Verlaagd btw-tarief: kies je voor een vakspecialist om je trap te bekleden en is je woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je slechts 6% btw op alle arbeids- en materiaalkosten.

 

 

Is een pvc bekleding de beste keuze voor mijn trap?

Jouw trap met pvc bekleden is de perfecte oplossing als je geen grote renovatiewerken wilt, maar toch voor een nieuwe uitstraling gaat. Pvc is een uitstekend materiaal om jouw trap af te werken. Ben je toch geen fan? Je kan je trap ook laten bekleden met houten overzettreden, laminaat of tegels. Voor een warme, huiselijke sfeer kan je dan weer kiezen voor tapijt. Ook stalen overzettreden zijn een mogelijkheid.

Wil je meer advies om je trap te bekleden? Om verschillende mogelijkheden te  vergelijken, vraag je best advies bij verschillende vakbedrijven in jouw regio. Dat kan gratis en eenvoudig via het onderstaande offerteformulier:

 

 

 

Offertes voor trappen ontvangen?

Kies voor een professionele trappenmaker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele trappenmakers