Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Moderne trappen

Een moderne trap is niet alleen bijzonder strak maar biedt ook tal van voordelen. Ze zijn vaak goedkoper dan trappen in massief hout, zijn makkelijker te reinigen en wegen ook een stuk minder. Op deze pagina vind je alvast enkele realisaties van moderne trappen terug.

 

Open trap met houten treden en metalen frame

open trap metaal hout

Voor de inrichting van dit project werd gekozen voor een trap met open houten treden. De trap heeft ook een bordes waardoor je makkelijk 360° kan draaien. De glazen wand beschermt tegen vallen en oogt heel strak vanwege zijn transparante karakter. Door de glazen platen schuin te plaatsen krijg je bovendien ook een opwaarts gevoel. Open trappen zijn erg populair en worden vaak toegepast in moderne woningen. Meer informatie over hun toepassingsmogelijkheden en prijzen lees je in het artikel: open trap plaatsen.

 

Moderne zwevende trap

zwevende trap met trapverlichting

Zwevende trappen zijn erg populair in moderne interieurs. Ze creëren namelijk erg veel ruimte in je woning en geven de kamer een open gevoel. Op bovenstaande foto werd gekozen voor witte treden met trapverlichting aan de zijkant. De trapverlichting oogt niet alleen erg modern en esthetisch, het verhoogt ook de veiligheid van de trap. Een zwevende trap met trapverlichting vormt ongetwijfeld een echte blikvanger in jouw woning.

 

Moderne trap in de living

moderne trap living

Wanneer je woont in een rijwoning of appartement waar de trap in de living staat kan je maar twee dingen doen: Zoveel mogelijk verbergen en hopen dat de aandacht er niet naar getrokken wordt of er iets moois van maken. Bij bovenstaand project werd duidelijk gekozen voor de tweede optie. Er werd een moderne trap geplaatst die de eyecatcher is zodra je binnenkomt. De witte trap past perfect bij de donkere muur en de witte meubels, en de glazen trapwand geeft de ruimte een open gevoel, maar zorgt toch voor veiligheid. Wens je meer tips over het sfeervol inrichten van een woning, dan moet je zeker eens een kijkje nemen op de website van Interieurdesigner.be.

 

Houten trap met metalen trapleuning

trap hout metaal

Deze trap is een mooi voorbeeld hoe de beste eigenschappen van verschillende materialen perfect gecombineerd kunnen worden. Voor de balustrade werd gekozen voor metaal in combinatie met hetzelfde donkere hout als dat van de trap zelf. Het koudere metaal contrasteert mooi met het warme hout en geeft het geheel meer klasse. Het resultaat is een prachtig modern interieur met een warmte toets.

 

Praktische trap met inbouwkast

trap met inbouwkast

Deze trap met houten bekleding ziet er modern uit, maar is ook praktisch ontworpen. Onder de trap werd namelijk een inbouwkast voorzien. Zowel de zijkant van de trap als de vloer, muren en het plafond zijn allemaal wit, waardoor je een strak geheel krijgt dat naadloos in elkaar overloopt. Om valpartijen te vermijden werd ook hier gekozen voor een transparante glazen plaat. Moderne trappen zijn dus niet alleen esthetisch, maar kunnen ook praktisch zijn. Lees hier meer over moderne houten trappen.

 

Oud trappenhuis in een modern kleedje

gerenoveerde moderne trap

Bij deze oude herenwoning werd besloten om de bestaande trap in een nieuw kleedje te stoppen. De treden en trapbomen werden bekleed met een donkere, gelakte houtsoort en aan de zijkant van de treden werd trapverlichting geplaatst. Zo krijg je een mooie combinatie van een klassiekere trap met een moderne touch.

 

Wit interieur

wit gelakte trap in metaal

De eigenaars van bovenstaande woning hadden maar één eis. De volledige woning moest van boven tot onder wit zijn. Aangezien wit snel vuil wordt werd er gekozen voor een metalen gelakte trap. Deze zijn makkelijk te reinigen en kunnen zeker tegen een stootje. Ontdek hier meer voorbeelden van metalen trappen.