Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Prijs trap

De kostprijs van een trap is onder meer afhankelijk van de vorm van de trap en het materiaal waarvan hij gemaakt is. Lees hier wat het plaatsen van een nieuwe trap ongeveer kost en welke factoren er nog meer bepalend zijn voor de prijs.

 

Hoeveel kost een nieuwe trap?

Trappen heb je in allerlei soorten, maten en prijzen. Een rechte vurenhouten steektrap laat je al plaatsen vanaf € 1500, maar wil je wat meer kwaliteit, reken dan minimaal op € 2000 voor een eenvoudige houten trap. De kostprijs van een nieuwe trap is afhankelijk van een aantal factoren:

 • De vorm van de trap (steektrap, draaitrap, wenteltrap, zwevende trap)
 • Grootte van de trap (lengte, breedte en het aantal treden)
 • Open of gesloten trap
 • De materialen die in de trap verwerkt zijn (hout, metaal, natuursteen, glas, enz.)
 • Afwerking van de treden
 • Het soort trapleuningen of balustrade
 • Plaatsingskosten (afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de trap)

 

Prijs trap volgens model

De prijs van een trap hangt voor een groot deel samen met het soort trap en het aantal treden. We bespreken vier populaire modellen en gaan daarbij uit van een standaard trap met dertien treden.

 

Model trapRichtprijs,
inclusief plaatsing
Steektrap€1500 - €5000
Draaitrapv.a. €2000
Wenteltrapv.a. €3000
Zwevende trap€4000
Benieuwd naar prijzen op maat van jouw project? Via onze online offerteservice ontvang je gratis en vrijblijvend offertes van erkende vakmannen in de buurt. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Hoeveel kost een steektrap?

Een steektrap is qua vorm een van de meest eenvoudige trappen. Kenmerkend voor een steektrap is de rechte vorm zonder draaiingen. De kostprijs van een rechte, open steektrap van vurenhout begint ongeveer bij € 1500 (inclusief installatie). Luxueuzere houtsoorten zoals eik merbau zijn gevoelig duurder (vanaf € 4000 tot € 5000). Lees hier meer over een steektrap.

 

Prijs van een draaitrap

Een draaitrap (of spiltrap) kun je herkennen aan de centrale as waaraan de treden zijn bevestigd. Meestal is dat een ronde buis van metaal. De kostprijs van een eenvoudige draaitrap begint bij ongeveer 2000 euro (inclusief installatie). Lees hier meer over draaitrappen.

 

Wat kost een wenteltrap?

Anders dan bij een draaitrap zijn de traptreden van een wenteltrap niet aan een centrale as bevestigd. Wenteltrappen zijn vaak sierlijke trappen, maar tegelijk ook een van de duurste trappen. Reken op een kostprijs van minimaal 3000 euro (inclusief plaatsing). Lees hier meer over een wenteltrap.

 

Prijs van een zwevende trap

Zwevende trappen heb je in allerlei uitvoeringen. Het bijzondere aan deze trappen is de wijze waarop de treden onzichtbaar in of aan de muur zijn bevestigd. Een zwevende trap kost gemiddeld 4000 euro (inclusief plaatsing). Lees hier meer over een zwevende trap.

 

prijs trap

 

Prijs naargelang soort trapbekleding

De treden van een trap kunnen met verschillende materialen worden afgewerkt. Populaire afwerkingen:

 • Hout. Houten treden worden nog altijd het meest toegepast in trappen. Ze danken hun populariteit vooral aan de natuurlijke look and feel van hout en de gunstige prijs-kwaliteitverhouding. De prijs van houten treden is afhankelijk van de gebruikte houtsoort. Veelgebruikte houtsoorten zijn vuren, eik, beuken, merbau, Douglas en afzelia.

 

 • Metaal. Metalen traptreden zijn meestal van gegalvaniseerd staal, roestvrij staal (inox) of bruut ijzer gemaakt. Gegalvaniseerd staal is het goedkoopst, inox het duurst. Een trap van gegalvaniseerd staal is erg slijtvast, roest niet en hoeft niet afgewerkt te worden met een laklaag.

 

 • Natuursteen. Natuursteen is een van de duurste trapbekledingen. Wil je een betonnen trap laten bekleden met bijvoorbeeld verzoete arduin, dan moet je voor een gemiddelde trap al gauw rekenen op een kostprijs van 4000 tot 5000 euro. De kostprijs is zo hoog omdat de treden perfect op maat moeten worden gezaagd.

 

trappen prijzen

 

Afwerkingskosten en extra’s

De prijzen in dit artikel zijn minimumprijzen. Dat wil zeggen: zonder afwerkingskosten van de trap en eventuele extra’s. Wil je een houten trap laten plaatsen, houd dan rekening met meerkosten voor de afwerking met beits of vernis. Datzelfde geldt ook voor het laten plaatsen van een antislip laag of speciale stootborden. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om de afwerking van de trap zelf te doen. Je bespaart dan al gauw honderden euro’s op de totale kostprijs. Al ben je met een vakman wel verzekerd van een snel en foutloos resultaat.

 

Offertes voor trappen ontvangen?

Kies voor een professionele trappenmaker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele trappenmakers