Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Stalen trappen

Een trap van roestvrij staal (inox) zal in een modern interieur zeer goed tot zijn recht komen. Omdat staal ontzettend sterk is, kun je er bijzondere constructies mee maken die met andere materialen, zoals hout, niet mogelijk zijn. Daarnaast laat staal zich perfect combineren met andere materialen (steen, glas en hout) zodat het uitzicht van de trap zeker niet koel hoeft te zijn.

 

Voordelen van een stalen trap

Een stalen trap kent vele voordelen. De belangrijkste positieve eigenschappen van staal kun je hieronder terug vinden. Nadelen zijn er nagenoeg niet, behalve dan dat roestvrij staal niet goedkoop is.

 

Prijs stalen trap op maat

Een ingewikkelde trap, die bestaat uit veel onderdelen en volledig op maat is gemaakt, zal natuurlijk duurder zijn dan een simpele rechte trap. Maar voor een roestvrij stalen design spiltrap (met een getorste rvs leuning en RVS boom) en treden van gelakt beuken betaal je ongeveer € 6000,-. Hiervoor heb je dan wel een prachtige designtrap die op maat gemaakt is voor jouw interieur en waar je de rest van je leven plezier van zult hebben.

Prijs op maat: online aanvragen
Aangezien elke trap andere eisen en afmetingen kent zal de prijs steeds variëren. Ben je benieuwd hoeveel jouw stalen trap zal kosten dan kan je via ons online offerteformulier steeds prijzen aanvragen. Deze dienst is volledig gratis en zonder aankoopverplichting. Meer info over onze offerteservice vind je hier.

 

Veel stijlen & combinaties mogelijk

Staal is zeer sterk. Je kunt er grote overspanningen mee maken en ook rondingen zijn met staal eenvoudig te realiseren. Daarom worden veel wenteltrappen of spiltrappen van metaal gemaakt. Bij een stalen trap kiest men er vaak voor om de traptreden van een ander materiaal te nemen. Niet alleen om het uitzicht van de trap te bepalen maar ook om een praktische reden.

In buitentoepassingen of fabrieksomgevingen maakt het niet uit als de trap wat bijgeluiden produceert tijdens het belopen, maar binnen wil je dit vermijden. Vandaar dat men er nogal eens voor kiest om houten traptreden te nemen in combinatie met inox leuningen. Combinaties van natuursteen of glas zijn natuurlijk ook mogelijk. Hou je van een strakke moderne look en staat je metalen trap in de gang dan is geplooid staal zeker een aanrader:

 

Trap in geplooid staal

 

Roestvrije stalen trap

Roestvrij staal (inox) is niet goedkoop, het is zelfs duurder dan aluminium. Maar aluminium wordt na enige tijd dof, is krasgevoelig en lang niet zo sterk al staal. Wie kwaliteit wil, moet bij het kopen van een roestvrij stalen trap dus dus iets dieper in de buidel tasten. Hoeveel je precies moet betalen hangt onder andere van de volgende factoren af:

– Grootte van de trap
– Wijze van constructie
– Toegepaste leuningen / bordessen
– Materiaal van de treden
– Draairichting

 

Onderhoud van een stalen trappen

Stalen trappen vragen nagenoeg geen onderhoud. Afhankelijk van het materiaal van de traptreden zul je er geen omkijken naar hebben. Je zult ook geen last hebben van krassen (zoals bij hout) en je kunt het materiaal gewoon reinigen zoals je gewend bent. Wanneer er voor traptreden in RVS gekozen is, kan het voorkomen dat het metaal op bepaalde plaatsen wat gaat opblinken maar eigenlijk wordt het uitzicht van de trap daarmee alleen maar karakteristieker.

Grote draagkracht
Een roestvrij stalen trap komt het best tot zijn recht wanneer deze open wordt geplaatst. En of je nu één of twee verdiepingen met elkaar wil verbinden, dat maakt voor dit materiaal niet uit. Met een minimum aan steunpunten kun je met een stalen trap grote overspanningen overbruggen.

 

Stalen trappen

 

 

Offertes voor trappen ontvangen?

Kies voor een professionele trappenmaker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele trappenmakers