Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Trappen-info.be Hét infopunt voor traprenovatie & nieuwe trappen.
Vergelijk 50+ gespecialiseerde trappenmakers online!
header image
Trappen-info.be

Eiken trap plaatsen: voordelen, onderhoud en prijs

Een eiken trap geeft je interieur een authentieke uitstraling. Je kan eiken trappen zowel in landelijke als moderne interieurs plaatsen en je kan ze op verschillende manieren behandelen om het uitzicht precies zoals gewenst te krijgen.

 

Waarom kiezen voor een eikenhouten trap?

eiken trap plaatsen Houten trappen zorgen voor een natuurlijke en warme uitstraling die zowel in landelijke als moderne interieurs past.

– Eikenhout is een erg stevige houtsoort; een eiken trap gaat dan ook erg lang mee zonder tekenen van slijtage te vertonen.

– Vele onderhoudsmogelijkheden: je kan een eiken trap vernissen, verven, oliën of beitsen. Zo kan je het hout langer beschermen.

– Je kan het uitzicht van eiken trappen zelf in grote mate bepalen. Dit hangt niet alleen af van de onderhoudsproducten, maar je kan bijvoorbeeld kiezen voor krijt eiken of brocant eiken. Dit zorgt voor een vintage look.

Gratis en vrijblijvend prijzen aanvragen voor de plaatsing van een trap kan op deze pagina.

 

Eiken trap behandelen

Zoals reeds gezegd kan je de look van eiken trappen zelf in grote mate bepalen. Er zijn namelijk veel afwerkingsmogelijkheden voor eikenhout, maar ook de behandeling van de trap heeft een invloed op het uitzicht van de trap. Na het verwijderen van een eventuele vorige afwerkingslaag kan je een eiken trap behandelen op verschillende manieren:

 

1) oliën: je kan de trap beschermen met speciaal daarvoor bestemde olie, die in het hout dringt. Meestal gebeurt het oliën van een trap in twee lagen: eerst wordt een laag verdunde olie aangebracht en met een spons in het hout gewreven zodat het hout de olie goed opneemt. Eens de olie droog is, kan een tweede, onverdunde laag olie op dezelfde wijze aangebracht worden.

 

2) beitsen: een beits dringt doorgaans iets dieper in het hout in vergelijking met olie, waardoor het hout uitstekend beschermd wordt. Meestal kiest men voor een transparante beits om de natuurlijke uitstraling van het eikenhout zoveel mogelijk te bewaren. Je kan echter ook kiezen voor getinte beitsen voor een subtiel kleureneffect.

eiken trap

3) eiken trap vernissen: vernis vormt een stevige beschermingslaag bovenop het hout en om eiken trappen te vernissen kiest men meestal voor een parketvernis. Het aanbrengen van een vernislaag is erg eenvoudig en kan met een simpele verfkwast gebeuren. Met het oog op een langdurige bescherming van het hout breng je best 2 à 3 lagen vernis aan.

 

4) verven: bij het verven van een trap moet je eerst een grondlaag aanbrengen. Vervolgens kan je met een lakverf, speciaal voor het verven van hout, de eiken trap verven. Je schildert best in de richting van de houtnerven en achteraf kan je nog een vernislaag aanbrengen om de verflaag langer te beschermen.

 

Eiken trap prijs

De prijzen van trappen zijn uiteraard afhankelijk van meerdere factoren. Onder meer de vorm, het aantal treden en de afwerking zullen een sterke invloed hebben op de uiteindelijke kostprijs. Voor een open eiken trap (recht model) kan je je verwachten aan een startprijs van 2000 à 2500 euro, maar deze prijs kan snel oplopen als je bijvoorbeeld kiest voor een model met bordes of kwartslag.

 

Offertes voor trappen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde trappenmaker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde trappenmakers